Geokätköily

Geokätköily on maailmalla nopeasti leviävä ulkoiluharrastus, jossa etsitään toisten harrastajien piilottamia geokätköjä gps-laitteen tai kartan avulla. Mustijoen Georeitin varrella on geokätköjä metsissä, jokivarressa ja jopa koskikohteissa. Uusia kätköjä tulee alueelle koko ajan.

Kätköjen etsiminen sopii kaiken ikäisille eikä vaadi erikoistaitoja. Internetin käyttöä on hyvä hieman hallita, jotta kätköjen perustiedot saadaan haettua vaivattomasti. Mustijoen Georeitille voit startata haluamastasi kohteesta ja kulkuvälineenäsi voi olla kanootti, polkupyörä tai vaikkapa moottoripyörä. Georeitti voi olla myös mainio kohde perheesi viikonlopun autoretkelle, jolloin voit mukavasti yhdistää tutustumisen uusmaalaiseen maalaismaisemaan uuden harrastuksen ohessa. Talvella voit lumikenkäillä ja etsiä kätköt lumisten hasteiden kesjeltä.

Geokätköily soveltuu erinomaisesti harrastettavaksi aikuisten ja lasten kesken yhdessä. Aivan pienimmille kätköjen löytäminen voi olla haastavaa, mutta kätköilyretkien jännitys välittyy heillekin. 

Ensimmäiset "GEOKÄTKÖILY TUTUKSI" -kurssit järjestetään yhteistyössä Suomen Ladun kanssa lokakuussa 2012 ja niitä on tarkoitus jatkossa järjestää säännöllisin väliajoin kysyntään perustuen. Mikäli haluat mukaan kursseille, ota yhteyttä toimistoomme.

Lisätietoa geokätköilystä.

Esimerkki alueella olevasta geokätköstä löytyy allaolevasta linkistä:

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1GWJZ