Mustijokilaakson alueen aktiviteetit

Alueen monipuolinen aktiviteettitarjonta mahdollistaa liikkumisen luonnossa niin opastettuna kuin omatoimisesti eri lajivaihtoehtoja harrastaen. Valmiit reitistöt tai jokamiehen oikeuksiin perustuva vapaa retkeily tarjoavat valikoiman, josta varmasti löytyy vaihtoehto jokaiseen tarpeeseen.

Mustijokilaakson alueella on harrastusmahdollisuuksia mm. seuraaville lajeille:

- melonta

- maasto- ja maantiepyöräily

- geokätköily

- vaellus / retkeily

- golf

- frisbeegolf

- kalastus

- ratsastus

- hiihto

- lumikenkäily

- retkiluistelu

- moottorikelkkailu

Kehittämishankkeen myötä alueen reitistöt luokitellaan ja niiden saavutettavuus sekä reitistöjen huolto kartoitetaan. Reittiopastukset ja kartat saatetaan ajantasalle sekä niiden huoltotarve määritetään yhdessä alueen kuntien kanssa.

Sähköinen karttajärjestelmä kehitetään täydentämään normaaleja paperikartastoja sekä eri liikkumismuotojen mahdollisuuksista tiedotetaan niin alueen asukkaille kuin matkailijoillekin. Tavoitteena on luoda kattava, palvelutasoltaan laadukas luontoliikuntakokonaisuus, joka samalla täydentää perinteisiä kuntien liikuntapalveluita.

Paikalliset ohjelmapalveluiden tuottajat järjestävät alueella opastettua toimintaa, joten uusien lajien aloittamiskynnys madaltuu ja samalla liikkumisen kokonaisturvallisuus paranee.

Vastuullisen liikkumisen ja ympäristöarvojen merkitystä vahvistetaan tiedottamisen ja koulutuksen muodossa.