Mustijoen melontareitti

Mustijoki on melontakohteena monipuolinen jokialue, joka kulkee läpi uusmaalaisen maiseman tarjoten niin aktiivisille melohtaharrastajille kuin aloittelijoillekin soveltuvia leppoisia päiväretkimahdollisuuksia kuin haasteellisimpia virtauksia ja koskikohteita. 

Tästä linkistä pääset tutustumaan OutdoorsFinland-portaalin melontareittikuvaukseemme.

2009-09-13_08-44-16_0192.jpg

Itä-uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys on julkaissut vuonna 2007 Mustijoesta melonta, kalastus- ja muun virkistyskäytön oppaan. Oppaaseen on koottu Mustijoen melontareitti koskien ohitusreitteineen ja tietoja niin kalastuksesta kuin Mustijoen varrella olevista palveluista ja kulttuurikohteista. Melontareittiopasta on saatavilla kuntien matkailu- tai vapaa-aikatoimistoista. 

Kevään ja kesän 2013 aikana melontareitistä tullaan julkaisemaan uusi, päivitetty reitti- ja palvelukartta. Samalla melontareitin tiedot tullaan siirtämään sähköiseen ja ladattavaan muotoon, jolloin niitä voi hyödyntää mobiililaittein, tablet-versioina sekä internet-salaimien eri versioina. Myös Garmin -yhteensopiva GPS sovellus otetaan käyttöön. 

Mustijokilaakson kehittämishankkeen avulla jokialueelle rakennetaan kattava kanoottien vuokrausjärjestelmä, jonka avulla melontaretkien suunnittelu ja toteutus on entistä helpompaa.

canoeing_small.jpgTutustu melontareittimme OutdoorsFinland- portaalin kautta ! Tässä linkki melontareittiimme google maps- palvelussa.

Ennen retkelle lähtöä suosittelemme tutustumaan melontaharrastukseen ja sen turvallisuusohjeisiin.

Tällä hetkellä Mustijoella järjestävät melontaopastuksia seuraavat toimijat:

Mäntsälän Retki 

Elämyksen Taika

Natura Viva

Seikkailulaakso